8 weken muziekcursus

8 weken muziekcursus

Na het succes van eerdere korte introductiecursussen, heeft het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart besloten om dit weer te doen. Bij deze introductiecursus worden de grondbeginselen van de muziek bijgebracht in 8 weken. Deze cursus is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar,die meer willen weten over muziek zonder zich direct vast te leggen aan een specifiek muziekinstrument. Tijdens deze cursus zal elke week een ander thema centraal staan.  

De cursus begint met de vraag, wat is muziek? Hoe kan muziek gemaakt worden? Er volgt een introductie over verschillende muziekinstrumenten en muziekstijlen.Hoe speel je een bepaalde muziekstijl?

Natuurlijk moet de theorie uitgeprobeerd worden in de praktijk. Door de vele muziekinstrumenten van het Show- en Jachthoornkorps is dit mogelijk.Iedereen zal elk muziekinstrument proberen voor verschillende muziekstijlen.

Naast de essentie van muziek wordt er een basis gegeven voor het notenschrift.Hiervoor wordt theorie gebruikt die speciaal voor kinderen is ontworpen. Zo kan uw kind voor het basisnotenschrift beantwoorden wanneer er een noot gespeeld moet worden, welke toonhoogte dit is, en welke sterkte dit gespeeld dient te worden. Een mooie basis voor de verdere muziekontwikkeling.

Aan het einde van deze cursus kan uw kind beantwoorden of hij of zij muziek leuk vindt. En als u kind aangeeft muziek leuk te vinden, op wat voor instrument dit dan is. Natuurlijk hopen wij van het Show- en Jachthoornkorps dan, dat uw kind wellicht bij ons korps verder muziekles zou willen krijgen. De mogelijk heden hiervan zullen aan het eind van de muziekcursus toegelicht worden.

Deze cursus begint op woensdag 8 mei. Elke woensdagmiddag zal er muziekles zijn van half 2 tot half 3. De muziekles zal plaatsvinden in het clubgebouw van het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart aan de Bilderdammerweg 116 te Kudelstaart.

Als u uw kind wilt aanmelden kan dit via ons contactformulier invullen bij het kopje “contact” en anders kunt u mailen naar info@showjachthoornkorps.com, in beide gevallen t.a.v. René Buskermolen. Mocht u nog vragen hebben over de cursus kunt u dezelfde contact wijzen aanhouden.

Bent u geïnteresseerd in muziek maar bent je ouder dan 9 jaar? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. In dit geval zullen wij eerst een afspraak maken om te kijken of je een keuze voor een muziekinstrument hebt gemaakt. Zo niet, dan kan dezelfde cursus wat kleinschalig aangeboden worden zodat iedereen de kans krijgt om muziekinstrument te kiezen.